Groen maakt gelukkig

29 April 2018

Groen maakt gelukkig

Groen maakt ‘Geluk’ inzet van verkiezingen.

“Wat maakt jou gelukkig in je buurt?” Met die vraag opent Groen de campagne voor de lokale verkiezingen. Op een druk bijgewoonde campagne meetup sprak Groen-voorzitster Meyrem Almaci voor honderden campaigners. “Voor Groen staat het geluk van de mensen centraal. Het groot buurtonderzoek toont aan dat de Vlaming snakt naar minder verkeersdrukte, meer groen, betaalbaar wonen en een aangename en veilig buurt. Dat is de inzet voor Groen.”

“Geluk is een universeel streven en tegelijkertijd het meest individuele wat er bestaat, omdat het voor iedereen anders is. Maar er zijn wel een paar grote gemene delers,” stelt Almaci. “Basisvoorwaarden die iedereen een garantie bieden op een gelukkiger leven. Daarom werkt Groen aan een menselijke, eerlijke en gezonder buurt.”

Meer dan de helft van de Vlamingen en Brusselaars durft zijn kind van tien niet alleen te laten fietsen in de eigen buurt. Ze snakken naar een veiligere omgeving, met minder verkeer. In Gent is het circulatieplan een groot succes: een autoluwe binnenstad, veiliger verkeer, gezondere lucht. Almaci: “We hebben de stad terug gegeven aan haar inwoners. En ze nemen het met open armen aan. Als het aan ons ligt, hoeft geen enkele ouder nog bang te zijn om zijn kind naar school te laten fietsen. We pakken de onveiligheid en de luchtvervuiling grondig aan. Want Groen maakt gelukkig.”

De helft van de Vlamingen snakt naar meer bos en groen. “Dat is exact wat wij samen met jullie voor strijden. En dat doen we al. In verschillende steden en gemeenten zorgen we nu al voor de vergroening van de openbare ruimte. Als het van ons af hangt, krijgt elke Vlaming en Brusselaar gegarandeerd een bos op maximum 5 kilometer van zijn woonplaats en behouden we in de landelijke gemeenten de open ruimte. Want Groen maakt gelukkig.

Uit onderzoek blijkt ook dat de helft van de Vlamingen ontevreden is over de hoge woningprijzen. Ze hebben nood aan meer financiële ademruimte, aan betaalbare woningen. We zetten in op verbonden buurten waar mensen elkaar kennen, met een bruisende lokale economie en waar een betaalbare woning geen verre droom is maar een recht van iedereen. Want Groen maakt gelukkig.

De campagne meetup luidt ook het startschot van een grote deur aan deur campagne. “Onze campagne is niet gebouwd op dure advertenties of goedkope slogans maar wel op de overtuiging en de inzet van duizenden doeners die samen met Groen kiezen voor een menselijkere, eerlijkere, gezondere buurt. In heel het land trekken duizenden doeners de straat op met een flyer gedrukt op bloemzaadpapier met de centrale vraag: “Wat maakt jou gelukkig in je buurt?”

Het buurtonderzoek is uitgevoerd door IVOX bij 1000 Vlamingen en Nederlandstalige Brusselaars in de periode tussen 29 maart 2018 en 4 april 2018 in opdracht van Groen. Foutenmarge bedraagt 3,02%.